Петима от „Славейков” победители в Цветната олимпиада

Петима от СОУ „Петко Рачов Славейков“ се наредиха сред победителите в Цветната олимпиада за област Кърджали. Това са Иван Герганов от 12а клас /математика/, Димитър Арабаджиев от 8а клас /математика/, Румен Солакчиев от 12г клас /английски език/, Радина Добринска от 11г клас /английски език/ и Сиел Шефкетова от 9а клас /английски език/. Съгласно регламента, те продължават в следващия кръг.
Над 400 ученици от VIII до XII клас в област Кърджали се състезаваха в Цветна олимпиада тази година. Състезанието се организира от Фондация „България си ти”. Всеки ученик участва само в една от дисциплините: български език и литература, английски език, математика и информационни технологии. Целта на олимпиадата е да се мотивират учениците от VIII до XII клас към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование чрез съревнование по съответните дисциплини.
Общо 30 са победителите 2014/2015 в Област Кърджали по отделните дисциплини и възрастови групи. Те бяха наградени на тържествена церемония в Дома на културата в Кърджали.
СОУ „Петко Рачов Славейков“ и Кърджали имат вече един голям успех в това ново състезание. През миналата учебна година Иван Герганов бе победител по математика на финалния етап в България и бе награден със златен медал, 10-инчов таблет и целогодишна стипендия за учебната 2014/2015 година. Награждаването тогава се състоя на специална церемония в Народния театър „Иван Вазов” в София.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини