Шестокласници дадоха началото на „Гората на „Славейков”

Ученици и учители от клуб „Екотуризъм” при СОУ „Петко Рачов Славейков” стартираха един свой отдавна обмислян проект, който се превърна в голямо събитие за тях. На 29 ноември 2014 г. ученици от шести клас, заедно със своите ръководители Пепиния Китова, Петранка Мавродиева, Месут Али и Николай Мартинов - Сървайвъра, започнаха амбициозна инициатива на територията на базата в с. Широко поле. Те засадиха 30 дръвчета и поставиха началото на „Гората на „Славейков”.
Събитието е посветено на юбилейния празник на училището, наскоро чествало 30 години от създаването си, като е една от многото прояви, които славейковци организираха и ще продължават да организират. През цялата учебна година ученици и учители непрестанно ще участват в най-различни събития, свързани с 30-годишнината от основаването на най-голямото училище в Южна България.
Амбицията на клуб „Екотуризъм” е сериозна – да се озелени цялата местност, да се полагат редовни грижи за младата гора и все повече да се обогатява. Така с поставянето на основите на това късче от рая, участниците отправят широко послание – да опазваме природата и да се грижим за нея всеки ден.

Димитър РАДЕВ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини