Германка е застреляна в Тунис, объркали я с терористка

Берлин потвърди смъртта в събота в Тунис на германска гражданка, която полицията взела за член на въоръжена групировка, докато пътувала с кола в Касрин.

"Германското външно министерство със съжаление потвърждава, че германска гражданка е починала от раните си в Касрин, Тунис", каза днес за АФП говорител на министерството, предаде БТА.

Германското посолство в Тунис е в контакт с родителите на жената, както и компетентните власти, и се опитва бързо да изясни случая.

Според германския в. "Билд" жената била 24-годишна и имала двойно гражданство - германско и тунизийско.

Тя била придружена от братовчедка си от Тунис, която също е починала.

В събота министерство на вътрешните работи на Тунис съобщи, че две млади жени са били убити от полицията, която ги взела за членове на въоръжена терористична група, докато те пътували с кола в Касрин, Централен Тунис.

Ведомството не уточни националността им.

"Автомобил премина с висока скорост, но въпреки светлинните сигнали, а после и стрелбата във въздуха, не се подчини, а продължи да се движи. Това накара служителите да открият огън, ранявайки двете момичета в колата, които впоследствие починаха",
посочи вътрешното министерство.

Братовчедът на двете млади жени, който пътувал с тях, каза за АФП, че водачката на автомобила не спряла, тъй като се уплашила, че онези, които искат да спрат колата, са терористи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини