Републиканци се канят да разчупят четвъртвековното статукво в Кърджали

Манев открива офиса на Република БГ

 Членове и симпатизанти на младата, но настъпателна политическа формация „Република БГ”се канят да разчупят четвъртвековното политическо статукво на прехода в Кърджали. Те искат да елиминират етническия вот и да върнат гласоподавателите към общонационални идеи. Снощи републиканците откриха свой офис в Кърджали, който се помещава в хотелски комплекс”Арпезос”. На скромната церемония присъства организационния секретар на партията Владимир Георгиев. Лентата преряза ръководителят на предизборния щаб за Кърджалийския многомандатен избирателен район Валентин Манев.

Откриваме поредния 17-ти офис в страната.Съществуваме от година. При нас членуват нови хора, необременени от т.нар.блокажна демокрация. Нямаме нищо общо с политиците на прехода, които получават указания от олигархическите кръгове. При нас са хора,които са страдали от съществуващия в страната олигархичен модел, каза в словото си Владимир Георгиев. Той се обяви за истинско демократично управление и посочи,че неговата партия е събрала 373 000 подписа срещу държавното субсидиране на партиите, което крепи олигархичния модел. Очакваме подписката да бъде разгледана от бъдещото Народно събрание. Очакваме също представителите на статуквото да са против, но трябва да се обосноват защо, каза още организационния секретар на републиканците. Той определи „Република БГ” като дясноцентристка. Посочи също, че в България 80% от партиите се определят като десни. Според Владимир Георгиев ГЕРБ са с дясна платформа , но не и с дясна политика. Той определи партията на Бойко Борисов като дясно менте. В Реформаторския блок пък било пълно с клиентелистки кадри от бивши десни формации. Дясното е освободена политическа сцена и ние можем да заемем достойно място, обобщи Владимир Георгиев.

Валентин Манев посочи, че при подписката за референдума 9000 кърджалийци са изразили мнението си в подкрепа на премахването на държавната субсидия за партиите. Това са хора ,които искат промяна,категоричен бе Манев. Според него преходът в България е осакатен, фалшив с назначени политици. Ръководителят на местния предизборен щаб на републиканците смята,че манталитетът на тези, които са в парламента е един и същ.Манев подчерта,че малките партии ще ускорят политическите реформи и имат своя шанс.Големите партии искат ниска избирателна активност и затова демотивират избирателите,категоричен е Манев. Той се обяви за пряка демокрация чрез референдуми по швейцарски образец.

Ще припомним,че лидер на българският финансист с швейцарски паспорт Георги Василев.

Георги Кулов  

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини