4 °C

Изкуството на „ходещите срещи“

Те бяха насърчавани от Стив Джобс, Зигмунд Фройд, Аристотел и героите от „Западното крило“. Сега „ходещите срещи“ се препоръчват и от здравните власти като потенциално лечение на хронично заседяване на работното място. „Заседяването е новото пушене“, предупреждава американски експерт по затлъстяването. „Движете се повече. Станете и се раздвижете. Но не само в офиса. Идете на разходка, организирайте среща на открито“, казва Дънкан Селби, британски здравен експерт.

Представяме ви съветите на Саймън Ъсборн относно изкуството на ходещите срещи.

Използвайте ги за споделяне на мнения, а не за вземане на решения

Множество изследвания върху ползите от ходещите срещи сочат, че те не насръчват всички форми на мисленето поравно. Изследване, проведено от Университета в Станфорд доказа, че офис служителите успяват да измислят с до 60% повече употреби на обикновени предмети докато тренират на бягащата пътечка, в сравнение с офиса. Това подсказва, че ходенето се отразява добре на креативността. Същите участници в изследването се справили по-зле на тестовете за конвергентно мислене докато се разхождали. Това означава, че седенето на едно място е за предпочитане, когато е нужно да се стигне до консенсус или да се вземе решение.

Задайте си крайна дестинация

Изберете си цел, това може да е уединена градина или най-близкият ресторант. В епизод от гореспоменатата американска политическа драма, Джош и Сам внезапно спират за момент и Сам пита: „Къде отиваш?” Оказва се, че двамата се следват един друг. За успешната ходеща среща безцелността е непростима.

Скитайте се безцелно

Учени от Държавния университет в Тайван помолили студенти да измислят нови употреби на дървените пръчици за хранене, докато се движат по крайщата на правоъгълна площ или се шляят безцелно в нея. Тези които били свободни да се движат където поискат, се справили по-добре. Нещо повече, свободно шляещите се се справили по-зле, когато следвали случаен маршрут, начертан от шефа им с помощта на лазерен принтер. Съвет към ръководителите на екипи: изберете дестинация, но оставете екипа си да подбере сам маршрута.

Не събирайте целия екип

Ходенето е полезно, но няма смисъл 10 души да маршируват рамо до рамо по оживения тротоар. Дейвид Хаймс, разработчик от Oracle, твърди че ходенето редом с колеги разрушава йерархията на организацията, но броят им не трябва да надхвърля 3.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще е най-добре, ако се отдадете на пълна почивка. Позволете си го дори само през един ден от седмицата. Помислете за себе си и за неща, които да ви освежат. Предложение за вечерта ще ви мотивира за промяна на външния ви вид. Не пренебрегвайте онова, което ви предлага сърдечния партньор.
21 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате в добра физическа и психическа форма и наред със своите задачи ще се включите активно в решаването и на обществените. Ще изпълните както своите, така и очакванията на другите към вас. Волята ви ще укрепне, ще се освободите от съмненията и тревогите си, а пътя ви ще стане по-ясен.
21 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Каквито и усилия да ви струва това останете си в къщи днес и се опитайте да бъдете максимално полезни на себе си и на семейството си. Със свежото си чувство за хумор ще успеете да създадете приятна атмосфера около себе си. Поканете приятели на вечеря и се забавлявайте.
21 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите времето си в проучване на нова дейност, от която очаквате добри доходи. За да напреднете по-бързо се съветвайте с хора, които са запознати с материята и се ползвайте от опита им. Изчистете съзнанието си от тревожни мисли и се посветете на главното, ще успеете.
21 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Пригответе се за работа. Неотложни ангажименти ще приковат вниманието ви. Умората обаче, ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. И независимо от всичко трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Останете търпеливи, запазете спокойствие.
21 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Доброто сътрудничество, което градите с партньорите ви се отразява позитивно на мисленето, работата и печалбите ви. Но мислете за себе си, бъдете по-рационални по отношение изразходването на енергията си и не се разпилявайте излишно. Романтично запознанство и начало на дълга връзка.
21 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Поради многото си ангажименти днес ще решавате проблемите си в движение, но грижата ви за другите ще е от първостепенна важност за вас. Възможни са затруднения от технически характер, но ще се справите. Отношенията с човек от обкръжението ви могат да се изгладят с компромиси и от двете страни.
21 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нерешени проблеми от личен характер ще ви занимават и привеждат в активност. Бъдете прагматични и не отхвърляйте съвети и помощ. Чуждият опит също може да ви бъде полезен. Сигурно е, че няма да пренебрегнете интересите си и ще ги отстоявате докрай. Здравето ви се нуждае от повече грижи. Нуждаете се от повече ведрина в живота си.
21 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще постигнете спокойствие и ще балансирате по важност приоритетите си. Наред с това ще се погрижите за дома и семейството си. По отношение на общ проблем ще трябва да предприемете по-решителни стъпки за да го приключите в срок и добре за всички ви. Очакванията ви ще се сбъднат и ще се поздравите с успех.
21 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За да не останете разочаровани, не хранете прекалени очаквания към никого. Ще бъдете щастливи, ако станете по-малко претенциозни към другите. Отнесете се великодушно към стоящите по-долу от вас и ги насърчете. Проблем може да се окаже неразбирането, което ще срещнете от специален за вас човек. Имайте търпение и не налагайте мнението си.
21 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще въвеждате ред в делата си и без затруднение ще създавате нови познанства. Наред с това ще преосмислите отношенията си с някого, който с поведението си влияе деструктивно на мислите и решенията ви. Следвайте разума и сърцето, това ще ви помогне с достъпни средства да постигнете намеренията си.
21 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Вероятно интуицията ви подсказва да си останете в къщи днес. От друга страна не е изключено ваши добри приятели да ви отправят съблазнително предложение за веселба навън. Делови ангажименти също ще ви изкушават да напуснете леглото днес.
21 яну 2021
Последни новини