„Продължаваме промяната“ се сдоби с два партийни офиса

Партията на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“ се е сдобила с два офиса в центъра на София. Единият е за административните нужди на ръководството на формацията, а другият - за столичната ѝ структура, става известно от решенията на правителството, разпространени до медиите. Министерският съвет предоставя помещенията безвъзмездно за до 10 години, а ангажимент на партията е да ги стопанисва.

„Продължаваме промяната“ има право да използва офисите, докато е парламентарно представена или докато на парламентарни избори получава поне 1% от действителните гласове. Съобщението на Министерския съвет гласи още, че партията на Петков и Василев е декларирала, че офисите:
„ще бъдат използвани само за задоволяване на нейните нужди, няма да бъдат преотдавани под наем и преотстъпвани за ползване, както и че в тях няма да бъде осъществявана икономическа дейност“.

Двата нови офиса на „Продължаваме промяната“ са с адреси:

  •     ул. „Христо Белчев“ 8
  •     бул. „Витоша“ 12

Информация от Областната управа на София през февруари по запитване на „Дневник“ сочеше, че тогава „Продължаваме промяната“ беше задвижила за втори път процедура, с която да получи партийни офиси.

Досега партията на Петков и Василев използва частни офиси и хотелски зали за партийните си нужди. Към момента формацията основно провежда срещите си на адрес на бул. „Цар Освободител“, а допреди това - в сграда на ул. „Чаталджа“. Продажбата на имота стана обект на публикация на платформата „Бърд“, довела до политически атаки в парламента и закани от замесените - Асен Василев и Даниел Лорер, че ще съдят изданието.

Според публикация на „Медиапул“ от 2015 г. партиен офис на бул. „Витоша“ 12 е имала „Движение 21“ на Татяна Дончева. На същия адрес е посочено да се помещава и комисията за образователен обмен „Фулбрайт“. На ул. „Христо Белчев“ 8 се намира и офисът на Съюз на инвалидите в България.

 

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини