Петима кметове в кърджалийско работят в общ офис и с една секретарка

Петима кметове в кърджалийско работят в общ офис и с една секретарка заради липсата на място.

С промените в Изборния закон села с до 100 жители с постоянна адресна регистрация вече имат свой кмет. Така в Община Кърджали се появиха 47 нови кметства. Оказа се, че кметовете нямат къде да работят. За да спази законът, общината в Кърджали намери нетрадиционно решение. Секретарят Сезгин Бекир обясни:

Всъщност отговорът, който ние сме намерили, е да "приютим" новоизбраните кметове в съществуващи, функциониращи сгради на кметствата, които са били до месец октомври 2015 година и всъщност всички новоизбрани кметове се намират в помещения, които са общинска собственост, в бившите кметства, където са били включени техните населени места и по този начин изпълняват функциите си на кметове и обслужват населението.

Ситуацията доведе до абсурди като този няколко кметове да споделят една стая. В село Енчец например в кабинета на бившия кмет сега се трудят трима нови. В Солище на 25 кв метра успяха да се поберат четирима кметове. Рекордьори са в село Бойно. Там петима се справят в една стая с един телефон и една секретарка. Кметът на селото Айдън Керим признава, че така е трудно да се работи:

Не е много удобно и лесно пет кмета на пет населени места да работят в една стая, но се справяме, тъй като работата ни е една и съща. В летния сезон може да се направи график, тъй като е по-отпускарски сезон.

Източник: http://bnr.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини