Удължиха разследването на кървавото убийство на Джейлян и Джейда

Срокът за разследването за двойното убийство в Джебел - на 24 годишната Джейлян и 8-годишната й дъщеря Джейда, е удължен.

Това обяви окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров, цитиран от "24 часа". Причината е, че част от експертизите, назначени от обвинението все още не са готови.

"Престъплението е изключително тежко и два месеца са кратък период за приключване на разследването", каза още Лазаров, който е и наблюдаващ прокурор.
Според него е реалистично обвинителният акт срещу задържания за двойното убийство 18-годишен Мерт Мехмед да влезе в съда през есента.
Кървавото престъпление беше извършено тази пролет. На 26 април в дома им бяха открити труповете на Джейлян и Джейда, чиито тела бяха насечени с брадва. Часове след откриването на труповете полицията задържа Мерт Мехмед, който направи пълни самопризнания. Ученикът разказал пред разследващите, че след извършване на престъплението е взел от апартамента на жертвите си 2 мобилни телефона и около 300 лева, а брадвата, с която извършил убийството скрил зад гардероба в дома си.

Окръжният съд в Кърджали постанови постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за Мерт, който в съдебната зала призна, че преди да извърши престъплението е вземал наркотични вещества. В момента двойният убиец е в следствения арест на Кърджали.

Източник: http://www.novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини