Европа ни вижда объркано, каза в Джебел евродепутатът Илхан Кючук

Европа ни вижда объркано, а и самите ние сме объркани. Не само от София. Вижда се и от първото джебелско село като се влезе, че нещата не са така добре в България. Това каза пред журналисти евродепутатът от ДПС Илхан Кючук по повод политическата ситуация в страната. Той бе едно от официалните лица на празника на Джебел – 19 май, който и тази година събра гости от различни краища на България и гости от съседна Турция. 

Пред медиите Илхан Кючук изрази надежда в настоящата политическа ситуация да се стигне до редовен кабинет, независимо с кой мандат, но според него най-големи са шансовете това да се случи с първия мандат. „България трябва да има редовен кабинет. Това не е въпрос за една или друга политическа сила. Българските граждани го искат това. Бизнесът го иска. Няма друга логика, освен да продължим да работим в тази посока.“, каза евродепутатът. 

А от трибуната на площада в Джебел подчерта как днес светът има нужда от мир, но и България има нужда от помирение. „Не може да продължаваме да се караме. Политическата система се разгражда. Институциите буквално губят своя смисъл и на фона на всичко това говорим, че трябва да бъдем в Шенген, в еврозоната, да станем по-богати, да бъдем европейска държава. Как?“, каза Илхан Кючук. 

На въпрос на журналисти дали с него е разговаряно да стане министър на външните работи в кабинета на Мария Габриел, той категорично отрече. „Аз си имам моя работа, евродепутат съм. Имам ангажименти в АЛДЕ. Нито съм безработен, нито са водени такива разговори.“, коментира Илхан Кючук.

/МК/БТА

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини