Стотици деца от Момчилград посрещнаха пролетта с карнавални маски и костюми

Пъстър пролетен карнавал с участието на стотици деца от всички учебни заведения в Момчилград изпълни градския парк с празничност и настроение. Към малчуганите се присъединиха техните родители и учители, за да празнуват и отбележат заедно настъпването на пролетта.

В последния учебен ден от седмицата възпитаниците на забавачките „Здравец”, „Зорница” и „Щастливо детство”, училищата ОУ „Петър Берон” и СОУ „Н.Й. Вапцаров”, Центъра за обществена подкрепа и Дневния център за деца с увреждания "Дъга" се превъплътиха в любимите си анимационни и приказни герои.

С най-различни маски и карнавални костюми малчуганите показаха завидни танцови умения, за да излъчат победители в категориите „Най-оригинален костюм” и „Най- хубава маска”. От община Момчилград подсигуриха лакомства на всеки участник за добро представяне. Победителите пък бяха изненадани с награди.

„Тази година за първи път организираме пролетен карнавал в Момчилград. Надяваме се да превърнем този чудесен празник в традиция за посрещане на пролетта. Ще се радваме да чуем идеи и предложения на момчилградчани, които биха направили града ни по-привлекателен за децата”, заяви градоначалникът Акиф Акиф.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини