Юбилейна годишнина на Елена Аянова

Кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на местния парламент Сезгин Байрям поздравиха дългогодишния зам.-директор и директор в трите гимназии на общината – СОУ „Васил Левски”, СОУ „Христо Смирненски” в Бял извор и Професионална гимназия „Христо Смирненски” Елена Аянова по повод нейната 75-та юбилейна годишнина. На юбилярката бе връчен Поздравителен адрес. „Ръководството на община Ардино оценява по достойнство десетилетията от живота Ви, отдадени на образователното дело. Вашите хиляди ученици и стотици колеги Ви споменават с чувство на уважение и благодарност за положените от Вас усилия. Обществеността на града и общината ценят Вашата скромност, етичност и обществена ангажираност като човек и гражданин”, приветства я кметът.

Ресми Мурад поднесе пластика на Дяволския мост и скромен подарък на Елена Аянова с пожелание за крепко здраве, дълголетие и оптимизъм. Развълнувана, рожденичката изказа сърдечна благодарност към цялото ръководство на общината. „Всяко ваше внимание ни трогва, вълнува ни”, заяви Елена Аянова.

 Елена Христова Аянова е родена на 22 март 1939 година. След завършване на прогимназия в Ардино и Педагогическо училище в Хасково /1957/, записва да следва Физика в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. След завършване на висшето си образование започва работа като учителка по Физика в Климатична гимназия „Христо Смирненски” – Ардино. От 1968 г. до пенсионирането си през 1994 година като директор на Професионална гимназия „Хр. Смирненски” – Ардино, заема ръководни длъжности  в СПУ „Г. Димитров” /днес СОУ „В. Левски”/, Климатична гимназия „Христо Смирненски” /по-късно Оздравително средно професионално-техническо училище и Оздравителен техникум/, СОУ „Хр. Смирненски” – Бял извор. Работила е и в Отдел „Образование на Община Ардино. За своята работа като просветен деец е наградена с орден „Кирил и Методий”.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини