6 240 лв. за лечението на Назиф Юсуф бяха събрани на традиционната ловна вечеринка на ЛРС „Родопи“ в Момчилград

Изображение 1 от 2

    6 240 лева само за 20 минути бяха събрани по време на традиционната ловна вечеринка на Ловно-рибарско сдружение „Родопи“ в Момчилград за лечението на ловеца Назиф Юсуф. В благотворителната инициатива се включиха ловците от всичките 13 дружини на Сдружението, както и гостите на вечеринката. Всички те показаха, че са сърцати и съпричастни.

    Ловното мероприятие се проведе в събота в комплекс „Маказа“ и събра над 700 авджии. Празникът на ЛРС „Родопи“  бе уважен от председателя на НРЛС-СЛРБ инж. Васил Василев, председателят на ЛРС-Кърджали инж. Васил Дончев, председателят на Общинския съвет в Момчилград Ерсин Юмер. Тук бяха още председателят на ЛРС „Бели брези“ в Ардино Шахин Байрамов, председателят на ЛРД „Сокол“ в Крумовград Антон Пехливанов, бившия председател на ЛРД „Сокол“ Юмер Юмер и др.

    Вечеринката беше открита от автентичната група за Балкански фолклор „Зейбеклер“ с ръководител Метин Хасан. Групата изпълни специални балкански ритми и обра аплодисментите на присъстващите.

    В приветственото си слово председателят на ЛРС „Родопи“ Танер Идриз отбеляза, че през последните няколко години Сдружението е укрепил своите позиции, както организационно, така и в ловно дело. „При нас стана традиция ежегодно след приключване на ловния сезон да провеждаме това дългоочаквано мероприятие. Ловът е нашето хоби,  нашата страст и любов към природата. Особено ми е приятно да ви съобщя, че отстрелът на дива свиня е 468 броя, което може да го определим, като исторически връх недостигнат до момента в Сдружението. Отстреляхме и над 280 хищници по Закона на лова. Като добро дело можем да отчетем и разселването на елен-лопатар – 45 броя, като очкванията ни са да бъдат общо 60“, заяви Танер Идриз. Той изказа най-искрените си благодарности към всички председатели на 13-те дружини, на ръководителите на лова и на ловците  за добрата организация и постигнатите резултати.

    Председателя на НРЛС-СЛРБ инж. Васил Василев поздрави момчилградските ловци с добрите постижения през сезона.

    От свое име и от името на кмета на община Момчилград Илкнур Кязим, председателят на Общинския съвет на Момчилград Ерсин Юмер също поздрави ловците на Сдружението за успешния и безавариен ловен сезон. Пожела им здраве, наслука и любовта към природата да продължава.

    По традиция се проведе и празнична томбола, на която бяха  раздадени много стойностни ловно-рибарски артикули. Най-голяма награда (полуавтоматична пушка) отиде при Шенгюн Ахмед, член на ловната дружина в Рогозче. Имаше и наддаване за  печено прасе, шаран, свински бут и заек.

    Изненадата на вечеринката бяха танцьорки, които направиха голямо шоу и бяха посрещнати много сърдечно от празнуващите ловци.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини