Димчо Михалевски даде ифтар в Богатино

За втора поредна година зам.-председателят на парламентарната група на „Коалиция за България” и председател на Комисията по териториално и регионално развитие Димчо Михалевски организира ифтар-благотворителна вечеря за мюсюлманите от района на ардинското село Богатино. В двора на джамията се събраха вярващи от Богатино и околните села.

Тук бяха зам.-областният управител и член на НС на БСП Назми Мюмюн, родом от близкото село Червена скала и областният координатор на БСП инж. Милан Миланов.

„Вярвам, че месец Рамазан за вас и за вашите семейства, е бил духовно училище. Вярвам също, че са и приети от Всевишния (Аллах) смирените ви молитви, за да може със задоволство да дари здраве, да опрости греховете ви и берекет да има. Да дари всички вас с толерантност, мир, щастие и успехи”, каза в приветствието си Димчо Михалевски. Той поздрави мюсюлманите със свещената вечер „Кадир геджеси” и настъпващия Рамазан байрам на турски език с думите: Честит Шекер, баклава байрамъ! Рамазан Байрамънъз кутлу олсун! Пожела на всички вярващи да се отворят вратите на дженнета (рая), да се затварят вратите на джехеннема (ада), да се пречистят душите, до минимум да се сведат враждите, кавгите и негативите.

„На всички да ни е богата софрата. Нека всички ние с вас да живеем в мир, щастие и благодат”, каза Димчо Михалевски.

Имаминът на местната джамия Хаджъ Мюмюн Семерджи отправи молитва за благодарност към Всевишния. Изказа благодарност на гостите за вниманието и грижите, които полагат през годините за населението от Млечинския край.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини