Над 1400 деца в Кърджалийско изучават Корана това лято

Бейхан Мехмед

Над 1400 деца са обхванати в Коран курсове от Районното мюфтийство-Кърджали.Районният мюфтия Бейхан Мехмед,заяви за Кърджали бг вести, че в общините Кърджали, Ардино, Джебел, Момчилград, Кирково и Черноочене,  които са в обсега на ръководеното от него мюфтийство се провеждат Коран курсове в 70 населени места. Обхванати са деца от най-долните класове до гимназиалния курс. Според Бейхан Мехмед при малките посещаемостта е по-голяма, като достига до 70 деца в курс.  При големите в една група са не повече от 4-5 младежи.  Бейхан Мехмед каза, че не са правили точен списък на децата. Според него в летните курсове са обхванати над 1400 деца. Най-много посещаемост има в Кърджали и Бенковски, където Коран курсовете обхващат в една група по 70-80 курсисти.

  Районният мюфтия сподели,  че за обучение се използват и проповеди,  записани от него или други духовници на компакт-дискове.

  Бейхан Мехмед каза още, че през летните месеци имамите от Районното мюфтийство участват в провежданите през почивните дни молебени за дъжд и мевлиди по селата. Така според него се поддържала здрава връзката с богомолците.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини