Оттеглиха докладната за помощта на мъжът-факла

без помощ засега остана семейството на самозапалилия се Георги Костов от кв."Марийново"

Съветниците от Димитровград днес не взеха решение за подпомагане на семейството на димитровградчанина Георги Костов, който се самозапали пред децата си в жилището си в кв."Марийново" на 5 юни. В момента мъжът се лекува в Пловдив.

В дневният ред бе заложена точка, в която бе предложено от бюджета на Общината да бъдат отпуснати 1 000 лв.

Вносителят на докладната Стефан Димитров я оттегли, след като в залата се прокраднаха изказвания, че отделените пари може да бъдат използвани не по предназначение за децата на Костов. Димитров заяви, че ще я внесе отново след прецизиране.

Съветниците Валентин Христов и Диян Георгиев призоваха колегите си да помогнат на семейството с лични средства, тъй като проблема не търпи отлагане. Откликнаха кметът Иво Димов, който дари 50 лв., със същата сума се отчете и Диян Георгиев.

Подобна акция първи инициираха възпитаниците на СОУ "Любен Каравелов" в Димитровград, където учи едно от децата на пострадалия Георги Костов. В училището и в момента има кутия за дарения.

В друга от точките в дневния ред бе одобрено еднократна финансова помощ от 1 000 лв. да получи Тодорка Бояджиева от село Горски извор. Жената има сериозен здравословен проблем от години. По темата преди два месеца писаха колегите от Наskovo.net.

И по двата случая, обаче социалните са отпуснали максималната еднократна помощ на роднините на Бояджиева и Костов от по 325 лв., уточни шефката на ведомството Грета Иванова.

Семейството на самозапалилия се мъж засега остана без помощ от Общината

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини