В Химията се оборудваха с терминални станции по проект

В Химическата гимназия се запознаха с работата на терминалните станции, нужни при обучението на учениците по електронна търговия


С терминални станции бяха оборудвани два от кабинетите в професионална гимназия по химични и хранителни технологии „Проф. д-р Асен Златаров“ в Димитровград.

Тези дни учителите и учениците от специалност „Електронна търговия“ в 9 клас имаха възможност да се запознаят с работата им.Училището получи придобивката по проект на образователното министерство.

Пред учители и гости бе демонстрирано изходно ниво по Програмиране. Двете групи ученици най-напред бяха запознати с предимствата на терминалните станции пред настолните персонални компютри.

След това те попълниха тест по дисциплината в рамките на 25 минути. Веднага след приключването на Online изпитването всеки ученик можеше да си види резултатите, както и бяха анализиране допуснатите грешки.

Преподавателите Катя Гергинова и Георги Гочев запознаха присъстващите подробно с възможностите за съвместа работа в терминалните кабинети, който помагат за интерактивна комуникаци. Най-голям интерес предизвика системата за online тестове. Изпитващият има възможност да използва различен тип въпроси, в които могат да се интегрират допълнително сники, звук и видео файлове.

Терминалните станции ще обогатят особено езиковата подготовка на учениците, коментираха от Химическата гимназия. Освен интерактивните уроци, които се провеждат по чужд език, учителят ще има възможност за индивидуална аудио връзка с всеки ученик.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини