Няма да засягат парка до Бабин пазар заради паркинга на търговците

Паркоместа да бъдат оформения в северния край на Бабин пазар, настояват търговците. Става дума за улицата срещу ПМГ "Ив.Вазов"

Общинският съвет възложи на кмета Иво Димов да направи обследване на възможността да бъде направен паркинг в северния край на Зеленчуковия пазар в Димитровград.

Така бе даден положителен отговор на докладната, внесена от съветника Диян Геогриев. Тя бе подкрепена от 28 общинари, само един се въздържа при гласуването.

В нея се дава гласност на исканията на търговците в тази част на Бабин пазар да бъдат оформени още паркоместа за клиентите.

Както писахме в началото на седмицата, работещите на тържището настояват да бъде улеснен достъпа до тях, който сега се затруднява от няколко забранителни пътни знаци.

На сесията днес присъстваха и представители на търговците, които заявиха, че в момента в северната част става голямо задръстване и апелираха общинарите да намерят решение на проблема.

С оглед да няма спекулации, вносителят Диян Георгиев заяви, че парка до ПМГ "Ив.Вазов" няма да бъде разрушаван. Евентуално за направата на нови паркоместа ще се използва площа на тротоара от северния край, за да паркират колите успоредно на пътя.

Коментиран бе вариант в паркинг да се превърне бившето хандбално игрище до Бабин пазар, но не стана ясно вида на неговата собственост.

На сесията днес присъстваха и представители на търговците, които изложиха исканията си

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини