Басейнът в Димитровград - с нови входни цени

С нови цени е входа за басейна от 1 юли

Безплатно ще могат да посещават басейн "Химик" това лято децата до 7-годишна възраст. Учениците от 7 до 18 години ще плащат вход от 1 лв., а възрастните ще влизат в комплекса срещу 3 лв. на ден.

Това решиха днес общинските съветници в Димитровград при гласуването на докладната за промяна таксите за вход в плувното съоръжение. Вносителят Иво Димов припомни, че увеличението на таксите е заради приключващия ремонт, чиято стойност вече надхвърля 200 000 лв.

Градоначалникът припомни за направеното по басейна като пречиствателно съоръжение, соларна инсталация, поставяне на плочки и облагородяване на района. Новост е безплатния интернет, който посетителите на басейна ще могат да ползват. Той е осигурен от фирма "Еском".

Част от общинарите препоръчаха да са помисли за денонощна охрана в района на басейна, както и за възможност той да бъде посещаван от хора с увреждания. Иво Димов заяви, че има още какво да се направи по отношение на плувното съоръжение, но това ще се планува за идната бюджетна година.

На 1 юли от 10:00 часа официално ще бъде открито плувното лято на басейн "Химик" с програма и демонстрации.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини