8 °C

ФИ.КОМ 6

Пуснаха под домашен арест Синбад, чака го операция на бъбреците

Следствен експеримент със Синбад в трезора

Росен Драгомиров -Синбад, който бе обвинен за съучастие в обира на обществения трезор в Кърджали бе пуснат от ареста. Наложената му е мярка “домашен арест”.Адвокатката на Синбад Ивана Бръмбарова е поискала той да бъде пуснат под парична гаранция,но Районният съд в Кърджали е взел под внимание становището на прокуратурата, която е настоявала за “домашен арест”.

Синбад страда от бъбречно заболяване. В ареста състоянието му се влошило. Очаква се операция. Това налага обвиняемият да се лекува засега в домашни условия и да бъде под лекарско наблюдение.

Росен Драгомиров бе арестуван при показна акция в Перник и докаран в Кърджали. Районният съд в Кърджали му наложи мярка”парична гаранция” от 2500 лева. Преди месец Окръжният съд обаче отмени решението на по-долната инстанция и разпореди “задържане под стража”.

Според окръжният прокурор Светлозар Лазаров безпорно е установено, че Росен Драгомиров е поддържал връзка с Слави Мегеров-Магера. При обиск на негова каравана е открита черна качулка и уред за заглушаване на сигнално- известителна техника. Върху задната дясна врата на BMV-X5, с който обирджиите се опитаха да избягат е открит ДНК профил на Синбад.

Росен Драгомиров от своя страна представи документи, че на 3 срещу 4 януари, когато бе извършен обира е празнувал в ресторант “Две реки” край Разлог със съпругата си Богдана Богданова и приятели. Пред полицаи, както компанията, така и персоналът потвърдили алибито на Синбад.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини