Васил Божков на свобода срещу 130 хиляди лева

Бизнесменът Васил Божков излиза на свобода срещу 130 хиляди лева, реши окончателно Софийският апелативен съд, като отмени домашния арест на бизнесмена.

Преди повече от седмица градският съд постанови, че Божков може да излезе на свобода срещу същата сума. С решение от днес апелативните съдии потвърдиха размера на паричната гаранция.

Съдебният състав намира за неоснователни както настояването на защитата на подсъдимия да бъде с мярка „подписка“ или да не му бъде налагана никаква мярка за неотклонение във връзка с делото, по което е подсъдим, така и искането на прокуратурата за запазване на мярката „домашен арест“ или увеличаване на паричната гаранция на 500 000 лв.

На 7 май Софийският градски съд пусна от домашния арест бизнесмена Васил Божков. Съдът тогава се мотивира, че вече са минали осем месеца от задържането му. Според съда няма опасност на свобода Божков да извърши престъпление. Няма риск и бизнесменът да влияе върху събирането на доказателства.

Също така няма опасност и той да се укрие. В мотивите си съдът записа, че Божков има стриктно поведение от началото на ареста му, не е нарушавал мярката си за неотклонение. Неоправдана процесуална репресия би било, ако Божков остане под домашен арест, посочи съдът.

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини