Задържаха под "домашен арест" извършител на грабеж в Кърджали

Днес, 02.05.2024 г., Районен съд – Кърджали, по внесено искане на Районна прокуратура – Кърджали, взе мярка за неотклонение „домашен арест“ по отношение на обвиняем с повдигнато обвинение по чл. 195, ал. 1, т. 4 вр.  чл. 194, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият П.Г., на 51 години, е привлечен като обвиняем за това, че на 27.04.2024 г. в гр. Кърджали, чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил, отнел чужди движими вещи – пари, от владението на 53-годишна жена, без нейното съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои.

 Съдът постанови мярката за неотклонение „домашен арест“ поради здравословни и други социални причини у дееца, която да се изпълнява на адреса на обвиняемия като контролът се осъществява, както от съответната структура на МВР, така и чрез средствата за електронно наблюдение.

 Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протестиране в тридневен срок пред Окръжен съд – Кърджали. Заседанието пред въззивната инстанция е насрочено за 09.05.2024 г. от 14:00ч., в случай на подадена жалба или протест.

Това съобщиха от Пресслужбата на Окръжен съд Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини