Бивш атакист начело на партия от запасни офицери в Хасково

Бившият депутат от Атака Георги Димитров е областният лидер на партията на ексминистъра на отбраната Николай Цонев „Нова алтернатива“. Това стана ясно на пресконференция в клуба на БТА в Хасково днес. Лидерът на партията Николай Цонев лично представи политическата формация и нейните лица в Хасково. В нея преобладават офицери от запаса, стана ясно на брифинга.

„Повече от половината от членовете на „Нова алтернатива” са офицери от резерва. Те са гръбнакът на партията“, обясни бившият министър. Но допълни, че в нея членуват и хора с цивилни професии – лекари, учители, бизнесмени.

„Партия „Нова алтернатива” е регистрирана на 24 юни миналата година”, обясни Цонев. По думите му тя е патриотично-либерална организация. Вече има структури в 16 областни града и 30 общински центъра.

„Очакваме между 4 и 8 процента от гласовете на предсрочните избори”, допълни Цонев. „Трябва да възстановим държавата след катастрофата, до която я доведе правителството”, каза още бившият министър.

Haskovo.net припомня, че Николай Цонев бе зрелищно арестуван в началото на мандата на Бойко Борисов, а заради бруталното си поведение по време на задържането бе наказан градският прокурор на София. След продължили няколко години дела срещу него, Цонев бе оправдан.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини