5 °C

Д-р Мухтаров пита кмета защо Кърджали тъне в тъма

Д-р Мухтаров

Независимият общински съветник д-р Марин Мухтаров е депозирал при председателя на местния парламент Райф Мустафа питане до кмета на Кърджали Хасан Азис по повод липсата на улично осветление в града.За Кърджали бг вести народния избраник сподели,че се опасява питането му да не бъде потулено,защото в дневния ред има още три публични въпроса към градоначалника.Д-р Мухтаров изрази учудване,че питанията не са качени в сайта на общината в раздела за Общинския съвет.

По долу публикуваме дословно текста на питането:

 

До

Председателя на

Общински съвет – Кърджали

 

Копие: до Кмета на

община Кърджали

 

 

ПИТАНЕ

 

от д-р Марин Мухтаров, независим общински съветник

 

 

Уважаеми г-н Председател,

 

Във връзка с много въпроси на жители на гр. Кърджали за липсата на улично осветление, адресирани до мен, отправям питане до кмета на община Кърджали, на основание чл.109 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Кърджали, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация за мандат 2011-2015 г. :

1. Каква е основната причина за липсата на улично осветление – задължения на общината към фирмата, която го поддържа, задължение към енергоразпределителното дружество или остаряла кабелна мрежа?

2. Какви са размерите на задълженията на общината към енергоразпределителното дружество и към фирмата, която поддържа системата?

3. Има ли договорен план за погасяването им?

4. Защо нито една лампа не свети по цялата ул. ”Металург”, с изключение на две лампи срещу ресторант „Ардастрой”? „Металург” е основна улица в кв. „Студен кладенец” и осветяването й в тъмните часове е изключително важно. Защо липсва осветление на кръговото движение на пазара, на близките улици „Калоян”, „Омуртаг”, „Добруджа”, а самият пазар е идеално осветен през нощта?

5. Защо е неосветена улица „Отец Паисий”, на която се намира едно от най-големите училища – СОУ”Отец Паисий?

6. По какъв критерий общината избира къде да има осветление? Например хората са озадачени, защо само една малка част от централната улица „Екзарх Йосиф” е осветена - участъкът зад сградата на общината. В същото време всички лампи на малки съседни улици, през която не минава голям трафик светят. Също добре осветени са например кв. „Байкал” и с. Резбарци. По неофициална информация споделена от служители на енергоразпределителното дружество са изключени цели улици по искане на община Кърджали– моля за коментар.

7. Колко средства средно месечно са необходими през зимния период, ако светят всички осветителни тела в града и колко средно месечно отделя Общината в момента при настоящето „спестяване” на светлина?

Моля за писмен и устен отговор, с който да запознаете мен и общинските съветници на следващото заседание на Общинския съвет, на основание чл.110 ал.1 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Кърджали, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация за мандат 2011-2015 г.

Уважаеми г-н Председател,

Очаквам кметът на общината с помощта на експертите от администрацията да отговорят изчерпателно на всички поставени въпроси, тъй като местната общност вече е убедена, че „връзки”, решават къде да има улично осветление и къде не.

Каквато и да е причината огромни части от града да тънат в мрак, би следвало общината още преди началото на зимата да изготви план, да определи основни точки, в които е задължително да има улично осветление – основно заради безопасността на учениците и възрастните жители на града, а също и за да не се създава усещане за дефицит на справедливост. Този план следваше да бъде обявен публично.

 

 

Кърджали, Д-р Марин Мухтаров:

17.01.2013 г.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
01 дек 2020
Последни новини