Полицията към кмета: Спешно нова маркировка, пътят за Хасково с дупки

Две сигнални писма, подписани от комисар Петко Деведжиев, са изпратени до кмета на Кърджали инж. Хасан Азис за констатирани проблеми, създаващи условия за пътнотранспортни произшествия. Във връзка със зачестилите инциденти с пешеходци служители от сектор “Пътна полиция” са извършили оглед на съществуващите пешеходни пътеки по уличната мрежа в Кърджали.
Изводът от проверката е, че е необходимо спешно възстановяване на маркировките, очертаващи пешеходните пътеки по всички улици на града.
На бул.”Беломорски” на кръстовището с ул.”Отец Пайсий” и ул.”Стадионска” с цел предпазване на участниците в движението и намаляване до минимум предпоставките за ПТП с пешеходци експертите предлагат да бъдат повдигнати пешеходните пътеки и монтирани конзоли с хоризонтално разположени върху тях светофарни секции, изобразяващи светла бягаща човешка фигура на тъмен фон.
Извършен е оглед и на пътищата, стопанисвани от общината. Установено е, че вследствие на пропадане на пътното платно са се образували напречни неравности по третокласен път ІІІ-507 (Кърджали-Мост-Хасково) в участъка преди с.Седловина.
След изминалия зимен сезон и падналите обилни валежи растителността по пътната мрежа е значително избуяла на места и най-вече клони на дървета са закрили пътни знаци и еластични огради. Необходимо е да се предприемат мерки за подрязване и окастряне на клоните и другата растителност с цел откриване на видимостта към вертикалната сигнализация. Около еластичните огради следва да се окоси ниската растителност.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини