В РЗИ дискутират контрола на инфекциите в болниците

На 27 юни 2014 г. в Дома на здравето в РЗИ от 15.00 ч. ще започне провеждането наинформационна и дискусионна среща на България, Испания и Италия на тема: ”Контрол на инфекциите при реализиране на безопасни клинични практики в болниците”. По темата ще бъдат представени презентации за безопасността на пациентите при осъществяване на процедурите в клинична лаборатория, при венозна апликация в болнични условия, при оказване на интензивни грижи в болница, в хирургичната и в урологичната  практика, както и при поставяне на импланти в стоматологията.

Срещата е по международен проект „Безопасност на пациентите”(PaSQ, JA) на Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА) - София в частта му „Обменен механизъм”. Проектът ще бъде представен от проф. Пламен Димитров, дм и Милена Владимирова от НЦОЗА.

Директорът на Центъра доц. д-р Жени Стайкова, дм ще представи опита на България - ролята на Регионалните здравни инспекции (РЗИ) при контрола на инфекциите.

С част от партньорите от Испания и Италия ще бъде осъществена конферентна интернет връзка за участие в дискусиите и представяне на техния опит. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини