Истинската оценка ще я дадат избирателите. Съвсем скоро !

  С изумление прочетох изявленията на депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева, че откриването на Маказа е лично нейна заслуга, на областната управителка Иванка Таушанова и на правителството на ГЕРБ. Бих искал само да припомня, че строителството на пътя на българска територия започна при управлението на НДСВ и беше завършено при управлението на БСП. С огромните усилия на стотици специалисти, инженери, експерти, политици, народни представители. Със средствата на данъкоплатците от Европейския съюз и с парите на българските граждани. Ако пътят Подкова – гранична пирамида № 31 не беше построен, то какво щяха да откриват госпожите Караянчева и Таушанова? Освен това искам да припомня, че началото на строителството на гръцка територия стана с личната заслуга на моя гръцки колега Еврипидис Стилианидис от Комотини, тогава заместник - външен министър на Гърция. Той успя да убеди гръцкото правителство колко е важна връзката между Кърджали и Комотини, успя да се пребори този проект да получи финансиране и работата по него да започне. На 5 септември 2007 година двамата заедно направихме първата копка на гръцкия участък на трасето. Къде бяха тогава госпожите Караянчева и Таушанова?

   Последваха много активни междуправителствени контакти за този път. Лично аз като заместник - министър на МРРБ проведох десетки срещи, за да бъде ускорена работата и проходът Маказа да бъде открит. И сега, когато г-н Стилианидис е министър на вътрешните работи на Гърция, той продължава да работи активно и упорито този проход да бъде открит.Прави чест на нашите съседи, че в това изключително тежко за Гърция време намират средства, за да завършат своя участък и новият път между двете страни да бъде открит. Каква е заслугата на госпожите Караянчева и Таушанова?

  Явно дебелоочието на представителките на ГЕРБ в Кърджали няма край. И то не е само в това, че си приписват чужди заслуги, а в това, че заради евтин пиар са готови да сложат кръст на усилията на стотици, даже бих казал хиляди  хора. Това проличава и в тяхната позиция относно заплатите на металурзите от ОЦК. Призовах колегите от ГЕРБ да подкрепят измененията в законите, за да могат работниците да си получат заплатите. И в това няма никаква политика. Става дума за съдбата на стотици семейства от Кърджали. Да откажеш помощ, като се мотивираш, че процедурата в несъстоятелност продължавала, е опит да прикриеш нежеланието си да помогнеш.

 Госпожо Караянчева, ще подмина нелицеприятните квалификации и оценки, които сте направила за мен като народен представител. Те само издават липсата на аргументи и ясна позиция за проблемите на хората от Кърджали. Само ще Ви припомня, че истинската оценка ще бъде дадена от избирателите. И то съвсем скоро. Замислете се върху това.

                                                       Димчо Михалевски,

                                       народен представител в  41 – вото Народно събрание

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини