МВР назначава още 2000 полицаи към общините

До октомври идната година в структурите на МВР към общините ще бъдат включени още близо 2000 полицейски служители. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов по време на Осмата годишна среща на българските местни власти в Пловдив.

На фона на тежката финансова криза това може да бъде изпълнено, обясни Цветанов. В момента тече процедура по назначаването на 435 полицейски служители на територията на цялата страна. Тя трябва да приключи до края на година. Около 500 служители ще бъдат взети на работа в първите три месеца на следващата година. Предстои обявяването на конкурси за назначаването на още 1019 служители, като до септември-октомври и те трябва да се включат в структурите на МВР.

Правителството разработва стратегия за доброволни формирования, напомни вътрешният министър, обяснявайки, че това е тема, по която изпълнителната власт трябва да работи заедно с общините и посочи като положителен пример доброволното формирование към Столична община, както и хората, които се включиха в гасенето на горските пожари на Витоша това лято. В момента се води диалог и се уточняват начините, по които да бъдат сформирани доброволните отряди към общините за действия при бедствия и аварии.Цветанов призова кметовете и представителите на общинските съвети да споделят проблемите с районните и областните управления на МВР. Пред тях той спомена за редица проблеми: поставянето на повече видеокамери в общините, справянето с трафика на хора, интеграцията на ромите и дори нашествията от комари в някои общини.МВР предвижда до края на 2013 г. да бъдат набавени общо 250 нови пожарни автомобила в различни населени места, посочи Цветанов.

Източник: fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини