КНСБ: Има сигнали от 2 години за неизплатени заплати в ОЦК

Пламен Димитров

Имаме над 15 сигнала в последните 2 години за периодично забавяне на заплащане на заплати в ОЦК Кърджали, съобщи пред БНТ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Имаме над 15 сигнала в последните 2 години за периодично забавяне на заплащане на заплати в ОЦК Кърджали, съобщи пред БНТ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Този, който не е лоялен и играе не пазарно, в случая с осигуровки или неплащане на свои задължения, той трябва да бъде наказван. Наказателно, административно или по друг ред, той трябва да бъде изваден пред скоба извън общия пазарен бюджет, посочи Димитров. Ние сме направили предложението да бъде криминализирано неплащането на заплати, то стои на вниманието на депутатите от управляващата партия. Аз съм убеден, че в парламента ще има дискусия. Има редица аргументи, които трябва да бъдат съобразени, да бъдат прецизирани в текстове как това трябва да бъде решено, каза Димитров. Той заяви, че е умерен оптимист, че ще се намери комплекс отзаконови решение не само през Наказателния кодекс, но и през Закона за гарантиране на вземанията и през Търговския закон. И още няколко закона трябва да направят това, което е важното – човекът да е гарантиран, че ще си получи заплатата, която е заработил. Имаме над 15 сигнала в последните 2 години за периодично забавяне на плащане на заплати в ОЦК Кърджали. Има собственици, които не са коректни, смята президентът на КНСБ.
Евгений Иванов от КРИБ заяви от своя страна, че работодатели от този ранг като ОЦК Кърджали не са добре дошли в КРИБ. Радвам се, че съюзът на работодателите казват, че тези не са от нашите, каза Пламен Димитров. Трябва да има обществена непримиримост и всеки да си търси правата, заяви още той.
За вчерашното становище на Европейската централна банка Иванов каза, че не е работа на ЕЦБ да казва какво можеи какво не може да се случва в България. Пламен Димитров пък заяви, че от КНСБ са дали съгласие на законопроекта за Сребърния фонд при три условия. Едното от условията е да бъдат намалени инвестициите от 70 на 30%. Според него също трябва в управлението на Сребърния фондда влезе свежа кръв,т.е. да влязат още хора в управлението. /БГНЕС

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини