Доган: Мерси за Кърджали

Невиждана война за кметския пост се задава в Кърджали. Битката е на няколко фронта - не само срещу ДПС, което държи монопола върху всичките 7 общини в областта. Но и между БСП и ГЕРБ. В самото ДПС също имало проблеми, твърдят приближени на Доган.
Интригите тръгнаха с номинирането на кандидата на управляващите Илия Илиев. В ДПС се зарадваха.
"Благодарим на ГЕРБ, от този кандидат по-хубаво не можеше да е", доволни са хора на Ахмед Доган в бастиона му. Те неофициално определят Илиев като слаб кандидат. Официално обаче областният лидер Бахри Юмер пожела успех на Илиев и ГЕРБ и каза, че играта ще е джентълменска.
ГЕРБ подарява града на ДПС, включиха се и червените. Илиев няма шанс, смята соцкандидатът Милко Багдасаров, който е и местен лидер на БСП от години. "Няма как да пуснеш отбора на Ракитово на световно по футбол и да чакаш купата", образно коментира той. "Иначе момчето си е читаво", допълват местните бесепари за Илиев.
"Избрахме Илия Илиев, защото не може да изкарваме едни и същи лица постоянно - трябва разнообразие", каза за "Стандарт" депутатката на ГЕРБ от града Цвета Караянчева. "Милко Багдасаров е като Вечната Амбър - все на амбразурата и все губи", заяви тя. Караянчева категорично отхвърли интригите, че са се предали, като са извадили слаб кандидат. Според нея за никого не е тайна, че в ДПС има вътрешни противоречия.
"Най-добре се смее този, които се смее последен. Илия Илиев е качествен човек, чист, достоен и амбициозен. ГЕРБ в Кърджали единодушно го подкрепи. 4 г. не сме правили никакви договорки, няма и сега да допуснем", каза още Караянчева. Според анализите на управляващите ДПС са първи в общината, следвани от ГЕРБ, а БСП били с 10% по-назад.
"Целта ни е да вземем 7 от 7 общини в Кърджалийска област, колкото имаме и сега", заяви областният лидер на ДПС Бахри Юмер. Кой да е техният кандидат за областния център ще се реши през септември. Общинската организация е излъчила трима - настоящия кмет Хасан Азис, бившата данъчна шефка Елван Гюркаш и доскорошния зам.-шеф на МВР Раиф Мустафа. Слуховете сред опонентите на ДПС са, че има напрежение между тях. Бившият общински лидер Сейфи Неджеб бил обиден на Азис, че го сменил на партийния пост и плетял интриги срещу Азис. В крайна сметка обаче решението ще вземе лично Ахмед Доган и вероятно той ще застане зад сегашния кмет.

Йова Апостолова

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини