Заради изселниците: печатат тескерета и нощем

Близо 11 хиляди лични карти само за два месеца са издали служителите на паспортна служба в Кърджали. От 29 март до 3 юни с документи за самоличност са се сдобили 10 917 души. 2567 шофьори са получи нови книжки. Близо половината от обслужените граждани са поискали бързи поръчки. Експресните са 667. Големият процент на бързи и експресни поръчки се правят предимно от наши изселници, дошли от Турция да сменят за броени дни документите си. Те използват сезона на отпуските, който вече започна.

Напливът на изселници създаде големи трудности пред служителите на паспортна служба. Наложи се понякога те да работят и през нощтта за да изпълнят експресните поръчки.

Кошмарът е пълен. Отидох посреднощ да си запиша ред за следващия ден. Бях номер 283. На следващия ден чаках с часове. Служителката, която ме прие, бе толкова ошашавена, че забрави да ми вземе пръстов отпечатък. Връщах се наново, разказва Тина Г. от Кърджали.

За да облекчи гражданите, ръководството на областната дирекция на полицията се разпореди Паспортна служба в Кърджали да работи в събота. В почивния ден се приемат поръчки и в Районните полицейски управления.

Вчера пред гишето на Паспортна чакаха не повече от двадесетинина души. Те бяха предимно местни хора, които бяха научили за работното време от медиите. Чакаме не повече от час. Минаваме бързо, сподели Иван К. от Кърджали.

Според оценка на ръководството на Министерството на вътрешните работи Паспортна служба в Кърджали се справя най-добре в страната. Повече документи са издадени само в София, Пловдив и Бургас. Кърджали е наравно с Варна, сочи статистиката.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини