Изселници масово вземат настоящи адреси тук ,гласят се да гласуват в България

Изселници масово вземат настоящи адреси в Кърджали с подмяната на личните си документи, за да имат възможност в бъдеще да гласуват в България. Мнозина нашенци са запазили постоянните си адреси в Кърджалийско, но настоящите им са в Турция, което не им дава възможност да участват в местните и парламентарни избори у нас, поради ограничението за уседналост от шест месеца. Други пък, които са променили постоянните си адреси ,си връщат обратно родните.Този интерес към българската регистрация се обяснява с агитация на изселнически организиации, които имат интереса към вота в нашата страна. Много изселници които сега ще подменят документите няма да могат да се включат в изборите наесен, но при бъдещи парламентарни избори ще имат възможност да дойдат да упражнят вота си в Кърджалийско и да дадат тежест на определена политическа сила.

Проблемът с опашките за лични документи възникна предимно в градове със смесено население като Кърджали, Разград Шумен. Това призна и вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Обясним е интересът на кметовете на общини в областта, които поискаха спешни мерки за въвеждането на нов регламент при подаване на заявления и получаване на личните документи, който да позволи по лесната им смяна. Не може да се отрече,че има заинтересованост от тенденцията за връщане на постоянна адресна регистрация и промяна на настоящата.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Sd
    sd
    0 -1
    08:36, 25 май 2015
    Глупаци журналисти, 26 април мина отдавна.

Още новини

Последни новини