Опашки от изселници се вият пред Паспортна от 3 часа сутринта

Опашки от изселници се вият пред Паспортна служба в Кърджали от 3,00 часа сутринта. Тогава започват да се правят списъци на желаещите да подновят личните си документи. На ден записалите се достигат до 480 души. Обслужването им не е по силите на служителите. Една от причините е и, че поръчките са бързи и експресни.

За пореден път нашенци използват почивните дни по Байрама за да подновят документите си. Затова и опашките са големи. Сегашният Рамазан Байрам се отличава и  с това, че се събират пет делнични и четири почивни дни в една ваканция. За първи път от началото на кризата в Турция и девалвацията на лирата толкова изселници се завърнаха в Кърджали.

Вълната от нашенци изненада транспортните фирми. В навечерието на Байрама автобусите от Истанбул и Бурса за Кърджали бяха претъпкани. Много фирми пуснаха допълнително коли. Очаква се същото да стане и в обратна посока в събота и  неделя.

  Вълната от изселници напълни кафенетата в Кърджали. Собствениците им си спомниха добрите времена преди кризата, когато лятото беше благодатно , заради гостите от Турция.

Доволни са и таксиметровите шофьори. Клиентите са много и колите често недостигат.

Много от изселниците- пенсионери се очаква да останат тук за през лятото.Това е вече наложила се традиция.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    гражданин на Кърджали
    0 0
    08:06, 5 юни 2019
    да се вият колкото си искат. в турция не могат устата да си отворят а тука претенции. да си стоят там в турция и да се кълбучкат по цял ден по джамиите.
Последни новини