Кметът на изселническия квартал „Йени Караман“ в Бурса Сейфи Юртачан гостува в Ардино

„Родният край е винаги в моите очи. Преди за замина за Турция учих в Минния техникум в Мадан и всеки петъчен ден идвах в Ардино, за да се разкарваме. Сега градът е станал много по-хубав. Направи ми изключително впечатление, че градът е много чист и зелен град, а хората са много гостоприемни“, споделя изселникът от Бял извор Сейфи Юртачан, който е кмет на изселническия квартал „Йени Караман“ в Бурса. Той е заминал в южната ни съседка през 1978 година по изселническата спогодба. Тук е за ифтара, който се дава от община Кърджали и побратимените и турски общини Одрин и Силиври на 31-ви май.

Сейфи Юртачан се срещна и с кмета на общината Ресми Мурад, който го запозна с икономическото развитие на общината, проектите реализирани през последните години, туризма, културата.

Ресми Мурад подари на колегата си пластика на символа на общината- Дяволския мост.

Кметът на квартал „Йени Караман“ поздрави своя колега за това, че се грижи добре за града. Той уточни, че кварталът му е към община Османгази с население около 14 000 души, от които повечето са изселници от България, особено от Ардинския край.

 Това съобщиха от Общинска администрация Ардино.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини