Изселници от Бурса дариха книги на турски език на библиотеката в Млечино

Разнообразни книги на турски език дариха на библиотеката в ардинското село Млечино изселници от Турция. Литературната инициатива е на Айнур Гюнеш и Леман Чалъшкан Мутлу, представители на побратимената с Ардино община Нилюфер, Бурса. 

„Преди няколко месеца посетихме за първи път Ардинския край и съвсем случайно се отбихме в библиотеката в Млечино. Читалищната секретарка Мюмине Ахмед сподели, че имат голяма нужда от турска литература. Тук са корените ни и решихме да откликнем на призива на местната културна институция  за набиране на книги в библиотечния фонд на читалището. Всички ние имаме в домовете си лични библиотеки с много книги, които сме събрали през годините. Защото добре знаем - капка по капка, вир става. Мисля, че книгите, които дарихме ще бъдат от голяма полза за културното израстване и развитие на жителите от района“, сподели Айнур Гюнеш.

Секретарят на читалището в Млечино Мюмине Ахмед изказва искрените си благодарности за благородния жест на изселниците от Турция. Надява се и други да последват примера им, за да обогатят книжния фонд на библиотеката.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини