Жена блъсна кърджалиец на колело и избяга, издирват я

ОД на МВР-Кърджали издирва свидетели на пътно произшествие, станало на кръстовището на бул.“Христо Ботев“ и ул.“Стефан Стамболов“ в Кърджали на 27 март около 20 часа. По първоначални данни 56-годишен велосипедист бил блъснат, докато пресичал на пешеходна пътека от сив автомобил с малки габарити, управляван от жена. Пострадалият е със счупване в областта на глезена. Извършен е оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство и се издирва водачът, блъснал велосипедиста. Ако има свидетели, които могат да помогнат с информация за инцидента, да позвънят на тел.112 или в РУ-Кърджали при гарантирана анонимност. Верижна катастрофа с пострадал пешеходец е станала вчера около 12,30 часа на бул.“Беломорски“ към кръстовището с ул.“Генерал Чернозубов“ в областния град. 70-годишен водач на лек автомобил „ВАЗ“ с прикачено ремарке при движение с несъобразена скорост се отклонил от пътя и блъснал последователно спрял в дясната лента лек автомобил „Тойота“, паркиран на тротоара автомобил „БМВ“ и стоящ на тротоара 75-годишен пешеходец. Пострадалият бил прегледан в Спешното отделение и освободен за домашно лечение. Тестовете за алкохол на шофьорите са с отрицателен резултат. На виновния е съставен акт по ЗДвП.

Водач без шофьорска книжка е бил установен да управлява автомобил в Кърджали. В района на жп гарата, на бул.“България“, полицаи спрели лек автомобил „Фолксваген“ с кърджалийска регистрация, управляван от 37-годишен водач. При проверката било установено, че шофьорът е в срок на изтърпяване на принудителна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на МПС. Работата по случая продължава сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Кърджали.

Нерегистрирано моторно превозно средство е било установено в село Черноочене. При полицейска проверка на мотопед с 55-годишен водач станало ясно, че моторното превозно средство е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.11 от ЗДвП. Участъкът в село Черноочене продължава изясняването на случая.

Специализирани операции. 65 автомобила и 78 лица са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Кирково вчера с цел създаване на по-добри условия за безопасно движение, контрол на водачите за правоспособност, редовност на документите, техническата изправност на пътните превозни средства, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. За констатираните 14 нарушения са съставени 2 акта и 12 фиша по ЗДвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини