Кметът вади от хазната 60 000 евро за да спаси Кърджали от екологично бедствие

Кметът инж.Хасан Азис вади от общинския бюджет 60 000 евро, за да спаси Кърджали от екологично бедствие. Градоначалникът ще поръча три ускорителя/витла/ за Пречиствателната станция за отпадни води, за да се предотврати сериозна авария и спиране на работата й. Поръчваме веднага ускорителите, тъй като за изработването им е необходимо технологично време. Въпросът е кой е довел до увреждането им и дали са в гаранция е второстепенен. Сега трябва да се действа бързо, за да се предотврати екологична катастрофа. Това заяви на брифинг кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис.

Градоначалникът посочи, че Пречиствателната станция за отпадни води  е част от т.н.Воден цикъл изграден от Община Кърджали. Тя с договор е предадена за стопанисване, поддръжка и експлоатация на В и К –Кърджали. Вероятно поради лош професионализъм съоръженията са повредени. Странно е, че веднага не са поръчани нови, въпреки,че В и К е търговско дружество и разполага с финансов ресурс. Вместо това се правят съвещания без резултат и отговорността се прехвърля на общината, подчерта Хасан Азис. Той обвини в управленска немощ областният управител Никола Чанев и управителя на В и К инж.Славчо Славков, които според него не са действали адекватно.

Общината не носи отговорност за случилото се. Тя вече не е страна и по отношение на поддръжката. Въпреки това ще дадем нужните 60 000 евро, защото това е правилното управленско решение в името на запазването на околната среда чиста, каза още градоначалникът.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини