Доброволци питат кърджалийци за обещанията на Хасан Азис, тръгва анкета за мандата на градоначалника

 Гражданското сдружение „Днес” стартира днес анонимна анкета сред кърджалийци за оценката им за управлението на градоначалника доц.д-р Хасан Азис и изпълнени и неизпълнените обещания. В 10,30 часа в Градската градина жителите на града и общината ще могат да попълнят анкетни листове. Анонимността им е гарантирана. Анкетирането ще продължи до 31 август. Анкетьорите ще провеждат допитването в Градската градина всеки вторник и четвъртък. Това съобщи за Кърджали бг вести координаторът на гражданско сдружение „Днес” за Южна България Димитър Илчев. Той посочи,че анкета тече в цялата страна. За Кърджали резултатите ще бъдат обявени на 1 септември,а за страната на 15 септември.

Ето и някой от въпросите в анкетния лист: Как определяте ефективността на кмета в съотношение „предизборни обещания – резултати“?Моля, посочете трите най-важни ангажимента на кмета на общината, които са били изпълнени успешно.Моля, посочете трите най-важни ангажимента на кмета на общината, които НЕ са били изпълнени задоволително.

„Кметът - обещания и резултати“ е  естествено продължение на досегашните инициативи на гражданско сдружение „Днес”.Инициативата бе договорена на 16 юли на среща в столицата със социолози от клуб за прогнози „Екзаминър”,сред които Татяна Боруджиева и  Юли Павлов.Това каза още Димитър Илчев.

Може би много хора ще си зададат въпроса „Защо при наличието на толкова много квалифицирани професионалисти от аналитичен клуб за прогнози „Екзаминър“, такова допитване се прави самостоятелно от нас гражданите?“. Отговорът е в изпълнението.

Ние поддържаме доброволчески организации в цялата страна именно благодарение на своето активно присъствие и граждански ангажимент в обществото. Нашата готовност за разговаряме, да поемаме ангажименти и да ги изпълняваме, са в основата на дейността и мисията ни. Ето защо решихме да проведем проучването си на терен самостоятелно- чрез нашите членове, съмишленици, доброволци. Лично ще питаме хората в цяла България за мнението им по отношение на местната власт. Лично ще получаваме обратната им връзка- както чрез отговорите им в анкетите, така и като допълнителни мнения, коментари, идеи, предложение,каза още Димитър Илчев..

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини