Кърджалийци се включиха в традиционното пролетно почистване

Изображение 1 от 5

    Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, заместник кметовете Мюмюн Али, Катя Митовска,Веселина Тихомирова,Тунджай Шюкрю и представители на Общинска администрация участваха в почистването на района на дигата край р.Арда до третия етап на парк“Арпезос-Север“ днес.Напълнени бяха десетки чували с отпадъци с интересни „находки“ като буркани от компоти и сладко, памперси, джанти от коли, пластмасови бутилки и др., които са останали след  отдих на наши съграждани в новия парк. Тениски с мотото на кампанията: „Кърджали чист и красив 2018” за участниците в почистването бяха осигурени от  фирма „Караман”.

    Днес, за 17 път се проведе традиционното пролетно почистване, посветено на Деня на Земята – 22 април.Сред фирмите, включили се в инициативата са НОИ,почистили района около сградата им, фирма „Караман“ – чистили по пътя към жпгарата,“Идеал Фешън“ – чистили около комплекс „Ида“ и изхода на града.

    В почистването се включиха съветниците, които правиха уборка в парк“Простор“, Младежко ДПС, които работиха на третия етап на новия парк.

     В общината бяха получени заявки за чували и фиданки от над 20 жилищни блока, над 150 граждани  заявиха участие в почистването.В инициативата  се включиха училищата „Отец Паисий“,“Кл.Охридски“, ЕГ“Хр.Ботев“. За другата събота са насрочили пролетното почистване училище „П.Р.Славейков“, другите градски училища и професионални гимназии, както и граждани.

    Това съобщиха от Общинска администрация.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини