Водното огледало се нуждае от почистване,кметът се среща с министъра на МРРБ

    Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис ще поиска средства от МОСВ и от МРРБ за почистване на коритото на Водното огледало. Това обяви  на брифинг самият градоначалник, като поясни, че за целта през миналата седмица е имал среща с министъра на регионалното развитие Иван Шишков.

    „Очакват от нас в рамките на тази седмица да напишем писма до съответните ведомства  с искане на средства за почистването на Водното огледало. Коритото на реката  е изключително държавна собственост. Редно е държавата в лицето на тези две министерства, да осигури средства, за да може да се изчисти коритото. Зоната около коритото е на общината, но коритото е държавна собственост”, коментира д-р инж. Хасан Азис.

    Той припомни, че досега коритото на Водното огледало е било почиствано само веднъж, а в следствие на голяма авария по магистралния водопровод пред няколко години, са се образували големи наноси, по които вече е израснала буйна растителност.  „За почистването й е необходим специален режим на водопускането от язовира, който да се осигури от съответното министерство”, отбеляза градоначлникът.

    Кърджали бг вести

    Снимки:Мохамед Хабил

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини