14 °C

Инж. Хасан Азис с обръщение към кърджалийци във Фейсбук

Уважаеми съграждани,

През последните дни се предизвика голям обществен интерес относно процеса по прихващане или възстановяване на надвнесените от данъкоплатците суми по данък върху недвижимите имоти, данък  МПС за леки автомобили  с мощност над 74 kw и туристически данък за 2017г.

В тази връзка искам да призова към спокойствие  гражданите и фирмите в община Кърджали.

Има законова възможност всеки да подаде искане за прихващане или възстановяване на основание чл.129,ал.1 от ДОПК. Срокът за подаване на искането е до 5 години, считано от 1 януари 2018г. Възстановяване на средствата ще се извършва в едномесечен срок в посочена банкова сметка,  ако съответното физическо или юридическо лице няма неплатени стари задължения към община Кърджали. На физически лица, които нямат открита банкова сметка, сумите могат да се възстановят и в брой.

Бланка на искането може да се изтегли от сайта на Община Кърджали, раздел „Местни приходи“, секция „Образци на документи“, https://www.kardjali.bg/?pid=11,4

След началото на кампанията по плащане на данъците за 2018г. от 1 март,  всеки може да заяви в салона на дирекция „Местни приходи” своето желание дали надвзетите суми да му бъдат приспаднати от данъците за 2018г. или да му бъдат възстановени.

Важно е да подчертая, че този процес се отнася само за платените през 2017г. данъци за недвижими имоти и МПС.

С оглед предотвратяване на струпването на граждани, призовавам всеки жител на общината и юридическите лица да се възползват от законовите си права, посочени по-горе при плащането на своите задължения за 2018г. Дори и да не го направят, всички надвнесени от тях суми ще бъдат служебно прихванати за последващи изискуеми задължения.

инж. Хасан Азис, кмет на Община Кърджали
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Kardjali.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 24.01.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини