Жители на Джебелско с подписка до Никола Чанев, искат съдействие за ремонт на важен път

Изображение 1 от 6

    Областният управител на Кърджалийска област Никола Чанев ще съдейства за ускоряване на процеса на проектиране и реконструкция на третокласния път III-5082Джебел-Папрат-Мишевско-Църквица-Синчец. Той е заложен в програмата за проектиране на Агенция „Пътна инфраструктура” до 2020 г.

    Това ни дава шанс да забързаме реализацията му,каза Никола Чанев в среща с предприемачът и общественик от Джебел Себахатин Гьокче. Гокче представи подписка от жителите на община Джебел с молба областният управител като представител на държавната власт да съдейства за намиращия се в тежко състояние път. Това е важна връзка между две общини Джебел и Ардино. За съжаление община Джебел е „затапена” и не се отзова на желанието на гражданите, посочи Себахатин Гьокче.

     В писмо до губернаторът жителите на кв.”Изгрев” на Джебел, кметство Папрат,  кметство Сипец, кметство Мишевско, кметство Църквица, кметство Синчец подчертават,че придвижването им по пътя е силно затруднено. Той е като след бомбардировка. Има условия за пътни инциденти. Нормално е при платени данъци и винетки да искаме да се направи ремонт, пишат жителите на общината. Те настояват реконструкцията и рехабилитацията да започнат още през 2018 г.,като спешно се изготви проект. Жителите на Джебелско се надяват областният управител да се застъпи пред Агенция „Пътна инфраструктура”.

      Никола Чанев сподели,че ще постави въпросът пред АПИ. Той посочи,че само за 2018 г. държавата е предвидила 36 млн.лева за ремонт и реконструкция на третокласни пътища в областта. От първостепенно значение е реновирането на пътя за Ардино.

      Себахатин Гьокче изказа своята и на своите работници от фирма „Идеал фешън” благодарност за ремонта на пътя Джебел-Мрежичко-Устрен-Припек . Всеки ден по него пътуват местни жители работещи във фабриката му.

      Себахатин Гьокче изрази надежда,че с проблема ,поставен в подписката ще бъде запозната председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, на чието застъпничество се надява.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини