В Кърджали стартира 18-то издание на Благотворителната кампания "Да подарим надежда за Коледа"

В Кърджали стартира 18-то издание на Благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа“ под патронажа на областния управител Никола Чанев. Инициативата набира средства за лечение и рехабилитация на деца с физически увреждания от социално уязвими семейства. Организира се в партньорство с община Кърджали, Регионалното управление на образованието и Областния съвет на БЧК и ще продължи до средата на м. януари 2024 г. Тази година лица на кампанията са 8-годишният Мурад Мехмед, който се нуждае от средства за медицински изследвания в чужбина, 7-годишният Алпарслан Юсуф, със спастична церебрална парализа и Ивайло Асенов, на 14 г, който е в напреднал стадий на зрително увреждане и му предстои поредна операция в Белгия.  

„Призовавам учебните заведения на територията на областта да се присъединят към благородната кауза, водени от чувство за съпричастност и осланяйки се на своята креативност и милосърдие, като предоставят събраните от тях средства от благотворителни инициативи в полза на кампанията „Да подарим надежда за Коледа“. Обръщам се към бизнеса, институциите, неправителствения сектор и всички жители на областта с апел за подкрепа на децата с увреждания и техните семейства, нека отключим сърцата си за доброто и бъдем на висотата на обществените очаквания“, заяви Никола Чанев.

За целите на инициативата „Да подарим надежда за Коледа“ е открита  специална разплащателна сметка на името на

ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ – КЪРДЖАЛИ, ЕИК/БУЛСТАТ 0007034150205,

                  

                    УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

     .  IBAN: BG53UNCR70001525092965

      . BIC: UNCRBGSF

Освен по банков път дарения за кампанията могат да се правят и в офиса на БЧК на  ул.“ Отец Паисий“ № 8, бл.1 – в касичка или с дарителски лист.

За последните 15 г събраните от кампанията средства надхвърлят 200 000 лева.

Това съобщиха от Пресслужбата на Областна администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини