Грейнаха светлините на коледно-новогодишната елха в Ардино

Изображение 1 от 3

    С истинско предпразнично настроение и усмивки грейнаха тържествено светлините на коледно-новогодишната елха в Ардино. Това стана на специално тържество в центъра на града.

    Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан и децата отброиха последните секунди до включването на празничните светлини на живото коледно дърво. 

    Поздравление към всички присъстващи отправи кметът инж. Изет Шабан.

    „Месец декември е наситен с празници и празнично настроение. Празниците са време да бъдем заедно. Иска ми се тези дни оттук нататък да ги празнуваме заедно с децата от всички училища и детски градини на територията на общината. Нека и малчуганите от селата да се докоснат до празничните атмосфери, които изживяваме през декември. През летните месеци на тази хубава сцена ще прожектираме филми за децата. Много ми се иска през следващата 2024 г. по това време да се радваме и на една модерна и съвременна кино зала в сградата на градското читалище“,  каза в приветствието си кметът Изет Шабан и пожела на всички весели празници. Той съобщи, че на 22 декември (петък) в салона на читалище „Родопска искра“ ще представи публичен отчет на четвъртата година от първия си мандат. След отчета, ще се проведе празничното Общоградско тържество по случай предстоящите празници. На него всички изявили се на национални форуми деца от община Ардино ще получат грамоти.

    Преди запалването на светлините на елхата за веселото настроение на всички се погрижиха талантите на Детска театрална школа „Светулки“ към ЦПЛР – ОДК с ръководител Дамла Йорданова, танцовият състав към НЧ „Родопска искра“ с ръководител Светлана Карамфилова и ученици от Иновативно СУ „Васил Левски“ с ръководител Севда Костадинова.Снежанка и джуджетата-помощници раздадоха на всички децалакомства.

    На тържеството по запалването на елхата присъстваха още председателят на Общински съвет Сезгин Байрям и зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов.

    Празничната програма завърши с кръшно хоро, в което се включиха малки и големи.

    Текст:Гюнер Шукри

    Снимки-Мохамед Хабил

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини