Стотици венци и букети цветя за Освободителите на Кърджали

    Стотици венци и цветя бяха поднесени днес на Паметника на освободителите от признателните кърджалийци. Венци имаше от зам.-председателя на Народното събрание Димитър Главчев, от министъра на културата Вежди Рашидов, от депутати,кмета Хасан Азис, политически парти,институции и много граждани.

    На празничната церемония на Паметника на освободителите присъстваха депутати от различни политически сили,деховните водачи Фикри Сали и Камен Гарена, кметът Хасан Азис и ръководители на институции.

    Градоначалникът определи 21 октомври като най-големия и значем празник на Кърджали и кърджалийци. С 21 октомври 1913 г. започва истинската история на Кърджали. Вече ни делят 104 години от тази дата. Това е достатъчно време да осъзнаем значимостта на героите освободители, заяви в словото си кметът Хасан Азис. Той подчерта,че без мъжество и себеотрицание не може да се спечели нито една битка,нито една война.Той призова кърджалийци да се преклонят пред подвига на ген. Васил Делов. Всеки трябва да се чувства горд,че е кърджалиец. Тук цари доказано човеколюбие.Дълбокия смисъл на думата свобода е да даваш и да получаваш обич. Хасан Азис посочи ,че кърджалийци са пример за добронамереност и протегната ръка един към друг. Хасан Азис определи Деня на Кърджали,като ден на отговорност към идните поколения. Той посочи,че само за миналата година са усвоени по проекти 100 млн.лева,предстоят реализирането на обекти за 21 млн.лв.

    Свободата е осъзната отговорност, напомни на съгражданите ни градоначалникът.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини