Теклас с най-голям ръст на персонала в машиностроенето в България

Основният двигател на икономиката на България след кризата е износът. Логично компаниите, които са основно ориентирани към експорт, са тези, които наемат най-много служители вече трета поредна година. Отличник отново е машиностроителният сектор, с водеща роля на производството на автокомпоненти. То е най-бързо развиващият се индустриален сектор в България през последните години: заводите са над 40, служителите – 30 хил., а приходите надхвърлят 3 млрд. лв.

През миналата година компанията с най-голям ръст на служителите сред стоте най-големи работодателя е турската "Теклас", която произвежда каучукови съединения и пластмасови тръби за Меrcedes, BMW, Аudi, Volkswagen, Volvo, Fiat, Оpel, Ford и Skoda.

Тя има три завода в Кърджали, като преди време оттам обявиха, че вече е готов проектът им и за четвърти. "Извозваме персонал от всички общини на Кърджалийска област плюс община Хасковски минерални бани и община Стамболово от Хасковска област. Все по-трудно става осигуряването на подходящ персонал. Друга причина да задържим за известно време проекта за четвърти завод тук е предстоящото изграждането на завод на "Теклас" в Сърбия", заяви тогава пред "Капитал" Георги Георгие, пълномощник на изпълнителния директор на "Теклас - България".

Източник: http://www.capital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини