Не е срамно да отпаднеш от Германия след дузпи, заяви Конте

Селекционерът на Италия Антонио Конте ззаяви, че няма нищо срамно в това да отпаднеш от Германия с дузпи и е горд от представянето на своите играчи.

Драматичната загуба от Бундестима на четвъртфиналите на Евро 2016 е последният мач начело на тима за италианския специалист, който напуска в посока "Челси".

"Срещу един много силен отбор ние показахме, че сме корав противник, от който всички имат респект, и то голям. И ще продължават да имат. Момчетата направиха всичко, което можеше да се направи срещу толкова сериозен съперник", заяви Конте.

"Не е срамно да загубиш от Германия с дузпи. Гордея се с моя отбор. Съжаление? Само заради загубата, но не и за усилията и любовта, които играчите вложиха с националната фланелка. Те дадоха всичко от себе си. Не искам да давам оценки, това е работа на други. За мен беше невероятен опит да работя с тези играчи. Направихме така, че от Италия отново да се страхуват и да ни уважават", каза още специалистът.

"Горд съм, че работих с тези футболисти. Мисля, че тази генерация може още да расте, защото за много от момчетата това беше първо голямо първенство. Те се нуждаят от точно такъв опит, за да се развиват. Оптимист съм за бъдещето на италианския футбол", каза Конте в последната си пресконференция начело на тима.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини