Гонзо готви революция във футбола

Клубовете от Първа лига, които развиват и налагат български футболисти в своите отбори, да получават пари от БФС. Това е идея, която може да стане част от стратегията на новия президент на БФС Георги Иванов за излизане от тежката криза, в която от години е най-популярният спорт.

Една от причините за плачевното състояние на националния отбор е нашествието на чужденци във всички елитни клубове. Стигна се до абсурдни ситуации водещи наши отбори да излизат на терена без нито един български футболист в състава си.

Гонзо е твърдо решен да промени ситуацията и един от начините е да се дават бонуси за налагането на наши играчи. Тепърва ще се изясняват точните параметри на плана, но това е един от обсъжданите варианти за реформа. Парите от телевизионни права може да бъдат използвани за финансирането на новата идея. Схемата е клубовете с повече българи в съставите си да получават по-големи суми от излъчването на мачовете.

"Надявам се на следващата церемония за "Футболист на годината" всички призьори да бъдат българи - каза Георги Иванов пред "България Днес" след награждаването на Кирил Десподов като №1 за 2023 г. - Това е целта. Защото сега не ми хареса, че всички, които бяха избрани за №1 по постове, са чужденци. Трябва да наблегнем на школите, треньорите да залагат повече на нашите момчета. Потенциал има и само така ще тръгнем нагоре", коментира Георги Иванов пред "България Днес".

Източник: http://www.bgdnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини