Методиевци стриктно спазват правилата за движение

За поредна година учениците от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” - град Кърджали се включиха с инициативи в отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.
Отбелязването на този ден е заостряне вниманието на войната по пътищата и как да реагират най-безпомощните - децата.
Полагането на цветя на пешеходна пътека на булеварда до училището беше в памет на загиналите и пострадалите при катастрофи.
За повишаване информираността на учениците по проблема беше проведена кръгла маса на тема “Моят клас, аз и пътната ни безопасност като пешеходци и като велосипедисти“. Мултимедийната презентация помогна на децата отново да обсъдят правилата за движение по пътищата. Малките ученици проявиха активно участие в нагледната демонстрация на учебна площадка по БДП, включваща светофари и пътни знаци. Своята емоционална оценка по проблема децата разкриха в рисунките си на тема „Войната на пътя“, с които бе подредена изложба в коридора на училището.
Родителите също се присъединиха към инициативата, като организираха показни упражнения за безопасно преминаване по маршрутите на децата в светлата и в тъмната част на деня.
Целта на проведените инициативи е послание за личната отговорност на всеки един като участник в движението по пътищата и опазване най-ценното-нашия живот.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини