Делчо Милчев е „Най-добрият млад футболист за 2014 г.” на България

На 19 ноември 2014 г. в централата на Българския футболен съюз в София се проведе традиционното ежегодно награждаване на най-добрите и перспективни футболисти на България. За изминаващата 2014 година сред наградените заслужено се нареди младата кърджалийска надежда Делчо Митков Милчев. На статуетката под името му стои титлата „Най-добър млад футболист за 2014 г.” 11-годишният вратар на детския отбор на футболен клуб „Арда – 1924” и на отбора момчета в СОУ „Петко Рачов Славейков” е единственият удостоен с престижната награда футболист от област Кърджали. Личен треньор на Делчо в градския отбор е Петър Бумбаров, а училищният му треньор е Васил Визев. Момчето е ученик в Vд клас на СОУ „П. Р. Славейков” и се занимава с футбол от няколко години.
С екипа на „Арда – Кърджали” през 2014 г. в изиграните турнири и първенства в неговата възрастова група Делчо се представя изключително добре и бива забелязан от специалистите на БФС. Всички футболни специалисти, които са го наблюдавали, споделят мнението, че това е футболистът-вратар с най-голяма перспектива за развитие.
На официалното награждаване в София Делчо присъства с треньора си Петър Бумбаров. Чувства се развълнуван, че се среща с толкова именити български футболисти. Наградата си получава лично от бившия капитан на националния отбор и легенда от световното първенство в САЩ 1994 г. Трифон Иванов.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини