Корман Исмаилов в Кърджали:ДПС и БСП се канят да купят евровота

    БСП и ДПС се готвят да купуват изборите за Европейски парламент. От доклад на Сметната палата е видно, че сумите обявени като постъпления от членски внос в касата на ДПС са се увеличили четири пъти. От 500 000 лева годишно са станали 2 млн.  Това са корупционни пари, легализирани като членски внос.ДПС се е превърнало в корпорация. Това заяви по време на брифинг на лидерите на Реформаторският блок в Кърджали председателят на Народна партия „Свобода и достойнство” Корман Исмаилов.  Освен това Исмаилов посочи,че ДПС се кани да манипулира вота в смесените региони. Това е правено и по време на парламентарните избори. Сега ще се използва системата на преференциално гласуване за да се обявят голям брой бюлетини подадени за НПСД респективно за Реформаторския блок като недействителни,  каза още Корман Исмаилов. Той посочи,че очаква преференциалния вот да изтласка него като представител на НПСД на по предни позиции в смесените региони. Сега той е четвърти в листата на Реформаторския блок. Не очаквам нашите избиратели да се затруднят. Те вече имат добра избирателна култура, уверен бе Корман Исмаилов.

  Атаките които идват към нас сега  са от ДПС и техният клонинг България без цензура. Медиите на Делян Пеевски бълват,че ние в Реформаторския блок се караме за пари. Ние просто нямаме пари и няма за какво да се караме. Това каза лидерът на ДСБ и говорител на коалицията Радан Кънев. Той заяви,че мисията на Реформаторския блок е да поправи насаденото от бившите комунисти етническо разделение на българските демократи в първите години на прехода.

  Корман Исмаилов посочи, че нямат различия с коалиционните си партньори по отношение на редица проблеми, важни за районите със смесено население. Искаме нови учебници по майчин език и задължителното му изучаване. Пример за образователна политика може да бъде съседна Турция, каза Корман Исмаилов.

  Хората които се афишират като  седесари и партнират на ДПС в Кърджали представляват само себе си и изразяват свой личен материален интерес,заяви лидерът на СДС и шеф на предизборния щаб на Реформаторския блок  Божидар Локарски.

  Когато се управлява чрез омраза всички ставаме плячка, обобщи председателят на България на гражданите и водач на листата на Реформаторите Миглена Кунева.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини